FőoldalLakótelepekVárosrehabilitációKutatások, projektekPublikációkKépekLinkek Kreatív gazdaságDokumentumtárOldaltérképSzemélyes adatokElérhetőség

Városrehabilitáció

A városrehabilitáció, a különböző városrészek felújítása hazánkban azon folyamatok közé sorolható, amely az elmúlt évtizedekben nem kapott elegendő figyelmet a döntéshozók részéről. A városfelújítás elmaradása hosszú távon viszont a lakóházak és lakások elértéktelenedéséhez vezethet, s napjainkban is jelentős lakásgazdálkodási-lakáspiaci és költségvetési gondokat okoz az érintett önkormányzatoknak. Az épített környezet leromlása és pusztulása emellett általában együtt jár a terület társadalmi lesüllyedésével is, így a városrehabilitáció elmaradása nemcsak az épített, hanem a társadalmi környezetben is negatív folyamatokat eredményezhet. A nyolcvanas évek kísérleti jellegű próbálkozásai után Magyarországon csak az elmúlt tíz évben történt jelentősebb áttörés ezen a téren. Rendkívül pozitív fejlemény, hogy a települések fokozatosan felismerték a leromlott városrészek felújításának és az ezekben jelentkező társadalmi problémák felszámolásának szükségességét.

 

Ebben a menüpontban a városrehabilitáció elméletével és gyakorlatával kapcsolatos kérdésekről tájékozódhat, illetve megismerkedhet a városfelújítást érintő kutatások legfontosabb hazai és külföldi eredményeivel.
Kérem az almenüből válassza ki, hogy melyik téma után érdeklődik! 

Városrehabilitáció© 2007 - http://varosrehabilitacio.net - A weboldal az OTKA támogatásával készült. | Utolsó frissítés: 2011.09.05.