FőoldalLakótelepekVárosrehabilitációKreatív gazdaságKutatások, projektekPublikációkKépek DokumentumtárOldaltérképSzemélyes adatokElérhetőség

Kreatív gazdaság

A modern városfejlődési modellek szerint napjainkban a nemzetgazdaságok legfontosabb motorjai a nagyvárosok, így a metropoliszokban felhalmozódó társadalmi és gazdasági potenciál egyre inkább meghatározó szereppel bír a nemzetközi versenyben és az adott ország fejlődésében. Az elmúlt években végbemenő városfejlődési folyamatok arra engednek következtetni, hogy a nagyvárosok sikeressége nagyban függ az ott koncentrálódó kreatív és tudásintenzív ágazatoktól, illetve az ezekben dolgozó szakemberektől. A modern gazdaságelméleti modellek szerint a „kreatív osztály” és a „tudásalapú társadalom” minősége meghatározó lesz nem csak az adott nagyváros, hanem a nemzetgazdaság és az egész ország sikerében. Nem mindegy tehát, hogy a nagyvárosok milyen lehetőségeket biztosítanak ezen gazdasági ágazatok és rétegek számára, mennyire befogadók és nyitottak a nagy hozzáadott értéket termelő és képviselő „kreatív tudás szektorral” szemben.

Az alábbi oldalakon a kreatív és tudásintenzív gazdasággal kapcsolatos információkat és kutatási eredményeket olvashat. Kérem az almenüből válassza ki, hogy melyik téma után érdeklődik! 

Kreatív és tudásintenzív gazdaság© 2007 - http://varosrehabilitacio.net - A weboldal az OTKA támogatásával készült. | Utolsó frissítés: 2011.09.05.