FőoldalLakótelepekKutatások, projektekPublikációkKépek VárosrehabilitációKreatív gazdaságDokumentumtárOldaltérképSzemélyes adatokElérhetőség

Lakótelepek

 

Lakótelepek gyakorlatilag a világ minden táján épültek az elmúlt száz év során, politikai-gazdasági rendszertől és fejlettségtől függetlenül. Jelentőségük és a lakásállományban játszott szerepük azonban közel sem egyforma az egyes kontinensek régióiban és országaiban. Európa azon kontinensek közé tartozik, ahol jelentős lakótelepi lakásállomány található, hiszen mintegy 56 millió lakótelepi lakásban közel 176 millió ember él. Európa keleti felén a lakótelepi lakások sokkal inkább meghatározó szerepet játszanak a lakáspiacon, arányuk a lakásállományon belül figyelemre méltó. Bár Magyarország a kelet-európai modellhez áll közelebb, helyzete a lakótelepek tekintetében átmenetet képez a nyugati és keleti országok között. Lakásállományában ugyanis nagyobb arányt képviselnek a lakótelepek, mint a nyugat-európai országokban, ugyanakkor különbözik a tipikus kelet-európai modelltől is, hiszen a lakótelepi lakások aránya elmarad a keleti országok átlagától és hiányoznak az ott tipikus több tízezer lakásos óriás-lakótelepek.

 

Ebben a menüpontban a lakótelepekkel kapcsolatos fogalmakról, kutatásokról és aktuális információkról olvashat részletesebben, gazdag fotógyűjteménnyel illusztrálva az olvasottakat. Kérem az almenüből válassza ki, hogy melyik téma után érdeklődik! 

Lakótelepek© 2007 - http://varosrehabilitacio.net - A weboldal az OTKA támogatásával készült. | Utolsó frissítés: 2011.09.05.